2024.04.16

Internetiniai resursai, padėsiantys karjeros pokytyje

Mąstai apie jaudinančius karjeros pokyčius? Nesvarbu, ar nori pereiti į naują industriją, prisiimti kitas pareigas ar pakeisti įmonę – internete gausu vertingų resursų tavo karjeros pokyčio kelionei.

 

LinkedIn Learning, Udemy, Coursera, The Open University – nuo techninių įgūdžių, kuriuos turi įgyti, kad karjeros pokytis būtų sėkmingas, iki minkštųjų įgūdžių, tokių kaip vadovavimas ir bendravimas. Šios platformos bei online universitetai siūlo daugybę kursų, kuriuos dėsto industrijų ekspertai.

 

Specifinių industrijos žinių taip pat galima išmokti ieškant specializuotų industrijos mokyklų. Pavyzdžiui, programavimo gali išmokti Codecademy, duomenų analizės – DataCamp, marketingo – LiMA, personalo valdymo – HR Klubas, ekonomikos – Harvard Business School online ir pan.

 

Dalyvauk online industrijos renginiuose bei klausyk industrijos tinklalaidžių – ten slepiasi naujų žinių bei kontaktų gausa. Tam, kad rastum šias galimybes, atsidaryk Google paieškos langą ir skirk 15 savo brangių dienos minučių 😉

 

Prenumeruok industrijos naujienlaiškius. Pavyzdžiui, apie #fintech viską žinosi, jei prenumeruosi Lino Beliūno naujienlaiškį, apie e-mail marketingą - jei prenumeruosi Sendline, o apie verslumą - iš Indie Hackers naujienlaiškio ir taip toliau. Na, o daugiau vertingų naujienlaiškių gali rasti panaršęs ir Substack platformą.

 

Mentorystė (aka idialogue) – pabendrauk su patyrusiu industrijos ekspertu, kuris padės suprasti, ar nauja pokyčio kryptis yra skirta tau, bei kuris padės pasiruošti naujiems karjeros iššūkiams. idialogue platformoje dauguma mentorių siūlo galimybę susitikti online, tad jokių trukdžių pasinaudoti šia galimybe nėra.

 

Karjeros koučingo paslaugos – apsvarstyk galimybę pabendrauti su žmogumi, kuris specializuojasi karjeros pokyčių klausimuose. Tokie žmonės online susitikimų metu gali padėti išsigryninti naujus tikslus bei žingsnius.

 

Galiausiai, prisimink, kad karjera yra kelionė, o ne tik tikslas. Nepaisant to, kur tu esi šiandien ar kokia yra tavo ateities karjeros vizija, svarbiausia yra mėgautis pačia kelione, mokytis iš patirčių ir siekti savo tikslų su pasitikėjimu bei atkaklumu. 

 

Neužmiršk džiaugtis kiekvienu pažangos žingsniu, nes ši kelionė gali būti vingiuota.

Join idialogue!

Share Facebook

For improvement
neringa Practical advice
Darbuotojai – bumerangai: išėjau, bet noriu grįžti
43 proc. palikusių savo pozicijas teigia, kad buvęs darbas, jų nuomone, buvo geresnis už esamą, 41 proc. mano, jog sprendimą palikti įmonę priėmė neapgalvotai, o ketvirtadalis darbuotojų iš tiesų sugrįžta pas buvusį darbdavį.  Jei esi vienas tų darbuotojų, kuris svarsto apie grįžimą pas buvusį darbdavį, mūsų partnerių Amston, atrankų ir HR sprendimų agentūros, atrankų komandos vadovė Eivina Staniulytė dalijasi savo įžvalgomis apie tai, kaip būti sėkmingu darbuotoju – bumerangu. 
Skaityti toliau
neringa For growth
Mentorių TOP5 tinklalaidžių rekomendacijos
Vasariški pasivažinėjimai dviračiu, o gal diena hamake pas močiutę sode? Vienu ar kitu atveju, vertinga ir įdomi informacija tinklalaidės formate tokiai progai nepamaišys. Šiame įraše dalinamės idialogue mentorių TOP5 tinklalaidžių rekomendacijomis.
Skaityti toliau
neringa News
Jūrinio vėjo industrija: „The new green“ karjeros arenoje
Elektros energijos gamyba iš atsinaujinančių šaltinių iki 2030 m. pasaulyje sukurs net pusę milijono naujų darbo vietų, viena pagrindinių sričių – jūrinio vėjo energetika, tačiau Lietuvoje tai dar mažai kam pažįstama sritis. Kartu su partneriais „Ignitis renewables“ ruošiamės svarbiems Baltijos regiono energetikos industrijos pokyčiams, kurie Lietuvai atneš energetinę nepriklausomybę, o tau – naujas karjeros galimybes. Šiame straipsnyje „Ignitis renewables“ personalo vadovė Božena Petikonis-Šabanienė pristato jūrinio vėjo industrijos svarbą Lietuvos darbo rinkai ir pasirodysiančias naujas darbo galimybes. 
Skaityti toliau