idialogue

2023.03.07

Ateis laikas, kai pajusi, kad turi šias knygas perskaityti ir pritaikyti

Ateis laikas, kai pajusi, kad turi šias knygas perskaityti ir pritaikyti, arba ateis Mentoriai, kurie sakys, kad šios knygos tikrai vertos tavo laiko. Dalinamės mūsų patyrusių šaunuolių knygų rekomendacijomis, nepražiopsok!

 

Jolita Budrienė rekomenduoja:

J. Tegze „Full Stack Recruiter” – išsamiausias ir įžvalgiausias sourcing ir recruiting vadovas rinkoje.

E. Berne „Žaidimai, kuriuos žaidžia žmonės” – atskleidžiama „žaidimų”, kuriais žmonės traumuoja ir emociškai išnaudoja vienas kitą, mechanika. Knygoje aprašomi principai padeda suprasti ir koreguoti savo elgesį bei moko atpažinti ir nesivelti į žalingas manipuliacijas tarpusavio santykiuose.

M. Gladwell „Išskirtys” – tai nėra dar viena knyga apie tai, kaip uždirbti milijoną. Greičiau atvirkščiai – knyga apie tai, kodėl jūs vis dar neuždirbote milijono. Autorius atskleidžia, kad neeilinės sėkmės istorijos pasiekiamos visai ne intelektu ir ambicijomis, o susiklosčius iš pirmo žvilgsnio visai nereikšmingoms gyvenimo aplinkybėms.

 

Greta Skripkutė rekomenduoja:

D. Acemoğlu, J. A. Robinson „The Narrow Corridor” – knyga apie laisvę visuomenės ir valstybės santykių kontekste.

 

Tomas Ivanaitis rekomenduoja:

A. de Saint-Exupéry „Mažasis princas” – tai knyga, kurią verta skaityti visą gyvenimą apie berniuką iš kitos planetos ir jo tarpplanetines keliones, o ir sykiu išmintingas pasakojimas apie žmogaus lemtį, draugystę, vienatvę ir vienišumą.

 

Paulina Ašakaitė rekomenduoja:

J. E. Young, J. S. Klosko „Ištrūk iš spąstų” – ar pastebėjote, kad tam tikrose gyvenimo situacijose elgiamės taip, tarsi būtume užprogramuoti? Laikomės įsikibę artimų žmonių, keliame sau didelius reikalavimus, teikiame pirmenybę ne savo, o kitų poreikiams. Šios knygos autoriai, žymūs JAV psichologai bei filosofijos mokslų daktarai siūlo naują strategiją, leidžiančią palengva keisti savo asmenybę ir priartėti prie tokio savęs, kokiu trokštame būti.

M. Beattie „(Ne)priklausomi" – šioje knygoje supažindinama su kopriklausomais, per daug linkusiais kitus kontroliuoti žmonėmis.

 

Vilma Skrypnikovaitė rekomenduoja:

D. Coyle „Kultūros kodas” – apžvelgiamos pačios sėkmingiausios pasaulio organizacijos ir parodoma, kodėl jos klesti. Autorius demistifikuoja įmonių kultūros kūrimo procesą, išskirdamas tris esminius gebėjimus ir įgūdžius, kurie padeda užmegzti tarpusavio ryšį bei sutelkti žmones, lyg juos vestų vieningas protas.

 

Aurimas Vilkaitis rekomenduoja:

V. E. Frankl „Žmogus ieško prasmės” – nuostabi knygą, ateis laikas kai ją turėsi perskaityti ir suprasti prasmės siekimą, orientaciją į gyvenimo tikslų realizavimą, kūrybiškumą, vaizduotę, intuiciją, gebėjimą mylėti bei išgirsti sąžinės balsą. Savo psichologinę teoriją V. E. Franklis pavadino logoterapija – sistema, padedančia žmogui ieškoti savo gyvenimo prasmės ir ją atrasti.

 

Simonas Gaušas rekomenduoja:

E. Tolle „Naujoji žemė“ – autorius parodo kaip įveikti ego valdomos sąmonės ribas. Tai yra ne tik esminė laimingo gyvenimo sąlyga, bet ir žingsnis, kurį žengę žmonės užbaigs pasaulyje vykstančius konfliktus ir nutrauks kančią.

Norisi daugiau knygų rekomendacijų? Skaityk 10 knygų, kurias skubėti perskaityti tau rekomenduoja idialogue Mentoriai | 7th edition.

 

Prisijunk prie idialogue!

Dalintis Facebook

idialogue

Tobulėjimui
idialogue Praktinis patarimas
Grįžtamasis ryšis: kodėl nevertėtų pamiršti jo svarbos bei kaip jį teikti?
Grįžtamasis ryšys yra konstruktyvus (į)vertinimo atsakas kolegai apie atliktą užduotį, elgesį, rezultatus. Jis gali būti tiek teigiamas, tiek neigiamas. Visgi mentoriui grįžtamasis ryšys reiškia kur kas daugiau. Tai – padėka už skirtą laiką, savo žinių pasidalijimą bei patirčių pritaikymą mentee situacijoms. Kodėl mentee neturėtų pamiršti suteikti savo mentoriui grįžtamąjį ryšį ir kaip tai daryti tinkamai atsako idialogue mentorė Renata Šepetė.
Skaityti toliau
neringa Sėkmės istorija
Karjeros pokytis: kai norisi daugiau prasmės ir ne komforto zonos
idialogue partnerių Omnisend el. laiškų pristatomumo ir atitikties produkto vadovė Lina Apanavičė prisimindama savo karjeros pokytį ir pirmąsias darbo dienas naujose srityse ir rolėse atvirauja, kad keisti karjerą nėra nei lengva, nei patogu. Moteris prisimena, kad kiekvieną kartą darydama karjeros pokytį jautėsi pasimetusi ir nesaugi, nes komforto zona buvo palikta toli. 
Skaityti toliau
Danske Bank Naujienos
Jeigu studijuoji, baigei studijas ar tiesiog nori keisti karjeros kryptį
„Danske Bank“ technologijų ir paslaugų centras Lietuvoje kviečia dalyvauti atrankoje į apmokamą vienerių metų trukmės karjeros (re)starto programą „FuturePros“. Programos metu bus ieškoma kandidatų užimti beveik 50 darbo vietų programavimo ir IT, duomenų mokslo ir inžinerijos, rizikų valdymo, verslo ir kiekybinės analitikos srityse.
Skaityti toliau