idialogue

2023.08.02

Mentoriai rekomenduoja knygas, kurios nėra tik hustle kultūros reikalas

Ar žinojai, kad knygų skaitymas nėra tik hustle kultūros mados reikalas? Skaitymas, mūsų kuklia profesinio tobulėjimo ekspertų nuomone, neša tris pagrindines naudas:

 

  1. Kritinio mąstymo tobulinimas skaitydami turime analizuoti skaitomą informaciją, t. y.,  priimtinos mums aprašomos idėjos ar ne, pritaikomos mūsų profesiniame lauke siūlomos praktikos ar ne, ir pan.

 

  1. Kūrybinio potencialo skatinimas susidūrę su skirtingomis knygų temomis ar novatoriškomis mintimis, neišvengiamai generuojame naujas idėjas ir savo pačių projektams arba pradedame į problemas ir iššūkius žvelgti iš naujos perspektyvos.

 

  1. Sėkmės pavyzdžių paėmimas – daugelis knygų ir biografinių kūrinių pasakoja sėkmingų asmenybių istorijas, o tai leidžia susipažinti su efektyviausiomis praktikomis ir turėti dar vieną puikų mentorystės šaltinį.

 

Na, bet užteks apie naudas. Jei esi čia, matyt, supranti knygų reikšmę ir viskas ko tau trūksta tik rekomendacijų, ką iš tiesų verta skaityti.

 

Rekomenduoja Lina Valiokaitė:

 

  1. C. Martin „The Clean Coder: A Code of Conduct for Professional Programmers” ši knyga ne tik apie programavimą, bet ir apie programuotojų kultūra, darbą kartu ir daug naudingų patarimų.

 

Rekomenduoja Greta Kasputė:

 

  1. P. Estés „Bėgančios su vilkais” knyga, kuri gali tapti idealiu vadovėliu, siekiant mokytis pažinti vidinį aš. 

 

A.Rand „Šaltinis” knyga, kurios nenorėčiau komentuoti, ją reikia perskaityti ir pasiimti sau svarbiausius aspektus.

 

Rekomenduoja Deimantė Butkė:

 

  1. Sharp „How brands grow” – knygoje pateikiami įrodymais pagrįsti atsakymai į pagrindinius rinkodaros specialistų kasdien užduodamus klausimus: kaip auginti prekės ženklus, kaip iš tikrųjų veikia reklama, kainų akcijos ir lojalumo programos.

 

Rekomenduoja Raminta Bartkienė:

 

  1. ir B. Pease „Atsakymas: ko tikitės iš gyvenimo ir kaip to pasiekti” – autoriai Allanas ir Barbara dalinasi asmeniniais pasakojimais apie tai, kaip kai jų gyvenimą užgriuvo nesėkmės, jie susidomėjo naujausiais moksliniais tyrimais, rodančiais, kaip galima perprogramuoti savo mąstyseną ir pradėti matyti savo galimybes, o ne vien sunkumus.

 

Rekomenduoja Diana Borovik:

 

  1. Z. Finerty „Cross–Functional Influence: Getting Things Done Across the Organization” – knyga yra puikus vadovėlis apie tai, kodėl svarbu ir kaip reikia kurti ryšius organizacijose, kurioms priklausome. Taip pat šioje knygoje atskleidžiamas labai svarbus momentas apie tai, kad įtaką daro ne darbuotojo pareigos, o jo asmenybė – šį faktą, deja, bet dažnai pamirštame siekdami svaiginančios, aplinkinių pavydimos, karjeros.

 

Rekomenduoja Elinga Bareikė:

 

  1. Duckworth „Atkaklumas” – knyga pasakoja apie tai kaip atkaklumas, o ne genialumas, fortūna ar talentas lemia mūsų kryptingą judėjimą tikslo link.

 

Rekomenduoja Dainius Stasiulis:

 

  1. Scott „Radical Candor” – verslo lyderystės knyga, kurią parašė buvusi „Apple“ ir „Google“ vadovė Kim Malone Scott. Knygoje Scott radikalaus atvirumo terminą apibrėžia kaip grįžtamąjį ryšį, apimantį ir pagyrimus, ir kritiką.

 

Norisi daugiau knygų rekomendacijų? Skaityk knygos, dėl kurių verta atsikelti anksčiau.

Žinai kam praverstų šios rekomendacijos? Pasidalink!

Prisijunk prie idialogue!

Dalintis Facebook

idialogue

Tobulėjimui
Amston Praktinis patarimas
Kaip pasiruošti darbo pokalbiui dėl IT pozicijos?
„Statista“ duomenimis, 2023-ieji buvo pažymėti vienais didžiausių atleidimų IT sektoriuje per pastarąjį dešimtmetį. Darbuotojus masiškai atleido technologijų gigantai „Amazon“, „Meta“, „Google“ ir „Microsoft“. Pasauliniai pokyčiai IT technologijų srityje neaplenkė ir Lietuvos – pirmąjį šių metų ketvirtį su visais arba dalimi savo darbuotojų atsisveikino ir ne viena Lietuvoje veikianti IT kompanija.
Skaityti toliau
idialogue Praktinis patarimas
Grįžtamasis ryšis: kodėl nevertėtų pamiršti jo svarbos bei kaip jį teikti?
Grįžtamasis ryšys yra konstruktyvus (į)vertinimo atsakas kolegai apie atliktą užduotį, elgesį, rezultatus. Jis gali būti tiek teigiamas, tiek neigiamas. Visgi mentoriui grįžtamasis ryšys reiškia kur kas daugiau. Tai – padėka už skirtą laiką, savo žinių pasidalijimą bei patirčių pritaikymą mentee situacijoms. Kodėl mentee neturėtų pamiršti suteikti savo mentoriui grįžtamąjį ryšį ir kaip tai daryti tinkamai atsako idialogue mentorė Renata Šepetė.
Skaityti toliau
neringa Sėkmės istorija
Karjeros pokytis: kai norisi daugiau prasmės ir ne komforto zonos
idialogue partnerių Omnisend el. laiškų pristatomumo ir atitikties produkto vadovė Lina Apanavičė prisimindama savo karjeros pokytį ir pirmąsias darbo dienas naujose srityse ir rolėse atvirauja, kad keisti karjerą nėra nei lengva, nei patogu. Moteris prisimena, kad kiekvieną kartą darydama karjeros pokytį jautėsi pasimetusi ir nesaugi, nes komforto zona buvo palikta toli. 
Skaityti toliau