idialogue

2022.05.10

People to People #2: Darbo pokalbis: kaip tinkamai pasirodyti? Nepardavinėk savęs! | Tinklalaidė

Greitas pokalbis su Rita Simonavičiūte, People & Culture profesionale, Head of Culture @Whatagraph, kurio metu Rita atsakė į šiuos ir gausybę kitų klausimų:

  • Kaip gerai pasiruošti pokalbiui?
  • Kaip online interviu pakeitė atrankos procesus?
  • Kaip tinkamai atsakyti į klausimą “Papasakokite apie save”?
  • Kaip išsiskirti darbo pokalbio metu?
  • Kiek būti atviram, kai nežinai atsakymo į klausimą?
  • Kaip pasirodyti darbdaviui patraukliai, jei pagal darbo skelbimą esi underqualified?
  • etc.

 

Prisijunk prie idialogue!

Dalintis Facebook

idialogue

Tobulėjimui
Amston Praktinis patarimas
Kaip pasiruošti darbo pokalbiui dėl IT pozicijos?
„Statista“ duomenimis, 2023-ieji buvo pažymėti vienais didžiausių atleidimų IT sektoriuje per pastarąjį dešimtmetį. Darbuotojus masiškai atleido technologijų gigantai „Amazon“, „Meta“, „Google“ ir „Microsoft“. Pasauliniai pokyčiai IT technologijų srityje neaplenkė ir Lietuvos – pirmąjį šių metų ketvirtį su visais arba dalimi savo darbuotojų atsisveikino ir ne viena Lietuvoje veikianti IT kompanija.
Skaityti toliau
idialogue Praktinis patarimas
Grįžtamasis ryšis: kodėl nevertėtų pamiršti jo svarbos bei kaip jį teikti?
Grįžtamasis ryšys yra konstruktyvus (į)vertinimo atsakas kolegai apie atliktą užduotį, elgesį, rezultatus. Jis gali būti tiek teigiamas, tiek neigiamas. Visgi mentoriui grįžtamasis ryšys reiškia kur kas daugiau. Tai – padėka už skirtą laiką, savo žinių pasidalijimą bei patirčių pritaikymą mentee situacijoms. Kodėl mentee neturėtų pamiršti suteikti savo mentoriui grįžtamąjį ryšį ir kaip tai daryti tinkamai atsako idialogue mentorė Renata Šepetė.
Skaityti toliau
neringa Sėkmės istorija
Karjeros pokytis: kai norisi daugiau prasmės ir ne komforto zonos
idialogue partnerių Omnisend el. laiškų pristatomumo ir atitikties produkto vadovė Lina Apanavičė prisimindama savo karjeros pokytį ir pirmąsias darbo dienas naujose srityse ir rolėse atvirauja, kad keisti karjerą nėra nei lengva, nei patogu. Moteris prisimena, kad kiekvieną kartą darydama karjeros pokytį jautėsi pasimetusi ir nesaugi, nes komforto zona buvo palikta toli. 
Skaityti toliau