idialogue

2022.06.09

Mentoriai rekomenduoja: Role Models

idialogue Mentoriai mentee gyvenimuose dažnai suvaidina role model vaidmenį. Pasidarė smalsu, o ką Mentoriai įvardintų kaip savo sektino pavyzdžio asmenybes. Dalinamės penketuku rekomendacijų:

 

Mentorius Saulius Alksnis rekomenduoja:

Jeigu vardais, tai man rezonuoja Malcom Gladwell, kuris knygų lapuose narplioja labai prasmingus klausimus, į miltus smulkindamas mitus bei nusistovėjusias nuostatas. Taip pat Simon Sinek bei jo degančios akys lyderystės temoje.

 

Mentorė Eglė Adamonytė rekomenduoja:

Tie, kuriems bent šiek tiek kažko pavydžiu, kuriuose matau ir savo troškimus, ir ribas, ir iššūkius. Jie skatina pasvajoti, išsigryninti ir „pasimatuoti” kas mano, įsivertinti norų kainą ir tai, kiek tie pasiekimai man prasmingi, ir kiek tai motyvuoja mane bandyti. Ir visada sąmoningai apsukus šią įsivertinimo karuselę, grįžti prie savo autentiškumo, tik jau praplėtus savo ribas, galbūt įgijus daugiau patirties, padirbėjus su pasitikėjimu savimi ir daugiau sužinojus apie save. Kiekvienas turime savo unikalios išminties, todėl esame vertingi ir kitam.

 

Mentorė Janina Sabaitė rekomenduoja:
Su role models mano santykiai sudėtingi, t.y. vieno konkretaus neturiu, nes jau suvokiau, kad kiekvienas žmogus yra geras kažkokioje konkrečioje sritye. Bet... atkaklumo ir paprastumo mokausi iš Mel Robbins, išmintingumo iš Dr. Rasos Katilienės, ėjimo į priekį iš Danguolės Kraskauskienės, dvasingumo paieškų iš Joanos Butėnaitės - Świtkiewicz , veiklų monetizavimo iš Aurimo Levicko, profesinio gylio iš Pauliaus Rate, autentiškumo iš Kamilos Golod, energingumo iš Lauros Bielskės ir taip po dalelę iš daugelių kitų...

 

Mentorė Sigita Guler rekomenduoja:

Aš labai nemažai mokausi iš serialo  „Kostiumuotieji” – be galo daug situacijų apie santykius tarp įvairiausių žmonių, galima pasimokyti, kaip oriai pralaimėti, kaip neprarasti žmogiškumo šiuolaikinėje konkurencinėje kovoje ir t.t.

 

Mentorė Renata Šepetė rekomenduoja:

Pratęsiant pamokas iš serialų, tai „Million dollars listing Los Angeles / New York” pardavimų srities žmonėms must. Apie tai, kaip parduoti milijoninius namus, ir apie tai, kaip brokeriai verčiasi per galvas, persirenginėdami juokingiausiais kostiumais. Žinoma, seriale yra daug gražių vaizdų, juoko ir kiekvienas gali pasiimti kas įdomu. Kitas apie komandiškumą ir delegavimą – „Below deck”. Čia taip pat reikia atsirinkti, bet čia viskas viename, pamokos ir malonumas, nes vaizdai kerintys.

 

idialogue komunikacijos specialistė Neringa Sendriūtė rekomenduoja:

Brene Brown dėl žinių apie autentiškus ir efektyvius santykius su kitais žmonėmis, Franca Sozzani dėl kūrybiškumo, Bill Gates dėl smalsumo, Maya Angelou dėl taiklių, poetiškų ir dvasingų minčių, Lewis Hamilton dėl socialinės atsakomybės.

Prisijunk prie idialogue!

Dalintis Facebook

idialogue

Tobulėjimui
Neringa Sendriūtė Praktinis patarimas
Mentorystė per bendradarbiavimą: kaip įmonių grupė skatina talentų vystymą ir bendradarbiavimą?
Skirtingai nei fiziniai mokymai, kurie dažniausiai yra trumpalaikiai ir skirti konkrečioms žinioms įgyti, mentorystė yra ilgalaikis procesas. Tai leidžia darbuotojams palaipsniui augti ir pritaikyti įgytas žinias realiose darbo situacijose, nuolat gaunant mentoriaus palaikymą. Šiame straipsnyje kartu su įmonių grupės atstovu Domu Šilenskiu neriame į programos ypatumus, pamokas ir vertę ne tik darbuotojams, bet ir visai Zabolis Partners grupei.
Skaityti toliau
Neringa Sendriūtė Praktinis patarimas
Streso eksperto mąstysena. Kaip atrasti nusiraminimą audroje?
Tam, kad jis galėtų padėti kitiems susidoroti su emociniais iššūkiais, jam pačiam reikėjo laimėti kovą su savo vidiniais sunkumais. Šiandien Simonas Niedvaras nešioja ne tik idialogue mentoriaus vardą, bet ir streso instruktoriaus rolę, o giliau į streso supratimo ir streso apdorojimo temą mus paskatino nerti ir naujoji Simono knyga „Streso eksperto mąstysena. Kaip atrasti nusiraminimą audroje?”. Šiame straipsnyje Simonas dalijasi savo asmeninėmis akistatomis su stresu ir praktinėmis įžvalgomis kaip sau leisti jausti ir jaučiant veikti.
Skaityti toliau
Neringa Sendriūtė Sėkmės istorija
Kaip ir kodėl smalsumas = lyderystė = profesinė sėkmė?
Karjerą pradėjusi astrofizikos moksluose, ji net nemanė, kad vieną dieną vadovaus visam IT skyriui ir kurs įrankius, kurie prisidės prie Nobelio premijos laureatų straipsnių publikavimo.. idialogue mentorės ir VTeX IT skyriaus vadovės Lolitos Tolenės istorija yra viena iš tų, kuomet lyderiu tampama atsitiktinai, nes nuoširdus smalsumas ir kantrybė kuria ilgalaikę sėkmę. Mentorė su mumis sutiko pasidalinti savo sėkminga karjeros istorija, kurioje atrasite mums visiems svarbias pamokas. Šventai tikime, kad jas pritaikius, ir tavo karjeros kelias turės daug tiesesnę ir aukštesnę trajektoriją.
Skaityti toliau