idialogue

2024.02.04

Charizma ir puikūs komunikacijos įgūdžiai – svarbios karjeros sėkmės dedamosios

Įgūdžiai svarbu, bet pasakymas „leisiu darbams kalbėti už save” kartais neveikia arba trunka ilgiau, nei norėtume... Charizma ir puikūs komunikacijos įgūdžiai yra ypatingai svarbios karjeros sėkmės dedamosios. 

 

1. Autentiška savirefleksija:

 

Skirkite laiko apmąstyti savo vertybes, stipriąsias bei silpnąsias puses ir priimkite savo autentiškumą, nes charizma kyla iš savęs pažinimo ir priėmimo.

 

2. Aktyvaus klausymo meistriškumas:

 

Įsitraukite į pokalbius, parodykite nuoširdų susidomėjimą ir praktikuokite empatiją, nes kai leidžiate kitiems pasijusti išgirstiems ir suprastiems, natūraliai tampate charizmatiškesniu.

 

3. Tikro ryšio kūrimas:

 

Būkite atviri, pasiekiami, prisiminkite vardus ir kitus faktus apie žmones, su kuriais bendraujate. Autentiški santykiai kuria teigiamas emocijas, kurios traukia žmones.

 

4. Nuolatinio mokymosi mąstysena:

 

Investuokite į savo asmeninį ir profesinį tobulėjimą, nes nuolat augantis žmogus labiau pasitiki savimi ir traukia kitus, ieškančius augimo.

 

5. Teigiamo požiūrio ugdymas:

 

Susikoncentruokite į sprendimus, švęskite sėkmes ir išlaikykite viltingą požiūrį net sudėtingais laikais, kadangi šalia pozityvių žmonių kitiems gera ir lengva būti. 

 

6. Įtraukianti lyderystė:

 

Būkite įtraukūs, t.y., sąmoningai kurkite aplinką, kurioje kiekvienas jaustųsi vertinamas ir svarbus, nes charizma tap pat ir apie tai, kaip leidžiate jaustis kitiems šalia jūsų.

 

7. Efektyvūs bendravimo įgūdžiai:

 

Kalbėkite aiškiai bei mokėkite glaustai perteikti savo mintis, o jeigu įvaldysite ir storytelling meną, tai tapsite laukiamiausiu renginio pašnekovu.

 

8. Charizmatiška kūno kalba:

 

Palaikykite akių kontaktą, stovėkite ištiesta nugara ir naudokite gestus, kad geriau išreikštumėte save. 

 

9. Įkvėpkite kitus spindėti:

 

Charizmatiški asmenys pakylėja aplinkinius. Skatinkite kitus parodyti savo talentus, švęsti savo pasiekimus ir sukurti bendradarbiavimo aplinką, kurioje visi jaustųsi įgalinti.

Prisijunk prie idialogue!

Dalintis Facebook

idialogue

Tobulėjimui
Neringa Sendriūtė Praktinis patarimas
Praktiniai mentoriaus patarimai kaip auginti savo karjerą
Pripažinkime, karjeros sėkmės istorijas dažnai idealizuojame, o profesinio pasaulio ekspertus bei vadovus aukštiname už, atrodo, įgimtus jų gebėjimus bei žinias. Visgi, nei vienas negimėme su nepriekaištingais analitiniais ar komandos darbo organizavimo įgūdžiais ir viską tenka išmokti bei praktikuoti patiems. Ši straipsnio istorija yra puikus pavyzdys, kaip nuolatinis mokymasis, smalsumas ir gebėjimas peržengti savo komforto zoną atveria naujas karjeros galimybes bei kelią pradedančiajam specialistui į vadovo rolę.
Skaityti toliau
Amston Praktinis patarimas
Darbuotojai – bumerangai: išėjau, bet noriu grįžti
43 proc. palikusių savo pozicijas teigia, kad buvęs darbas, jų nuomone, buvo geresnis už esamą, 41 proc. mano, jog sprendimą palikti įmonę priėmė neapgalvotai, o ketvirtadalis darbuotojų iš tiesų sugrįžta pas buvusį darbdavį.  Jei esi vienas tų darbuotojų, kuris svarsto apie grįžimą pas buvusį darbdavį, mūsų partnerių Amston, atrankų ir HR sprendimų agentūros, atrankų komandos vadovė Eivina Staniulytė dalijasi savo įžvalgomis apie tai, kaip būti sėkmingu darbuotoju – bumerangu. 
Skaityti toliau
Neringa Sendriūtė Augimui
Partnerysčių rinkodara – tiems, kurie mėgsta bendrauti ir analizuoti
Ar žinojote, kad partnerysčių rinkodara tampa vis populiaresnė dėl savo efektyvumo ir patrauklumo tiek verslams, tiek turinio kūrėjams? Vienas iš lyderių, dirbančių šioje srityje, yra Rokas Ramanauskas, Surfshark partnerysčių rinkodaros vadovas bei idialogue mentorius, kuris naujajame mūsų straipsnyje pristato šios rinkodaros rūšies subtilybes bei patarimus tiems, kurie mato savo karjerą būtent čia. Rokas teigia, kad affiliate rinkodaros specialistu gali tapti žmonės iš įvairių sričių, tačiau sėkmingiausi yra tie, kurie turi patirties su partnerystėmis, pardavimais, skaitmenine rinkodara ir duomenų analize.
Skaityti toliau