Neringa Sendriūtė

2024.04.16

Internetiniai resursai, padėsiantys karjeros pokytyje

Mąstai apie jaudinančius karjeros pokyčius? Nesvarbu, ar nori pereiti į naują industriją, prisiimti kitas pareigas ar pakeisti įmonę – internete gausu vertingų resursų tavo karjeros pokyčio kelionei.

 

LinkedIn Learning, Udemy, Coursera, The Open University – nuo techninių įgūdžių, kuriuos turi įgyti, kad karjeros pokytis būtų sėkmingas, iki minkštųjų įgūdžių, tokių kaip vadovavimas ir bendravimas. Šios platformos bei online universitetai siūlo daugybę kursų, kuriuos dėsto industrijų ekspertai.

 

Specifinių industrijos žinių taip pat galima išmokti ieškant specializuotų industrijos mokyklų. Pavyzdžiui, programavimo gali išmokti Codecademy, duomenų analizės – DataCamp, marketingo – LiMA, personalo valdymo – HR Klubas, ekonomikos – Harvard Business School online ir pan.

 

Dalyvauk online industrijos renginiuose bei klausyk industrijos tinklalaidžių – ten slepiasi naujų žinių bei kontaktų gausa. Tam, kad rastum šias galimybes, atsidaryk Google paieškos langą ir skirk 15 savo brangių dienos minučių 😉

 

Prenumeruok industrijos naujienlaiškius. Pavyzdžiui, apie #fintech viską žinosi, jei prenumeruosi Lino Beliūno naujienlaiškį, apie e-mail marketingą - jei prenumeruosi Sendline, o apie verslumą - iš Indie Hackers naujienlaiškio ir taip toliau. Na, o daugiau vertingų naujienlaiškių gali rasti panaršęs ir Substack platformą.

 

Mentorystė (aka idialogue) – pabendrauk su patyrusiu industrijos ekspertu, kuris padės suprasti, ar nauja pokyčio kryptis yra skirta tau, bei kuris padės pasiruošti naujiems karjeros iššūkiams. idialogue platformoje dauguma mentorių siūlo galimybę susitikti online, tad jokių trukdžių pasinaudoti šia galimybe nėra.

 

Karjeros koučingo paslaugos – apsvarstyk galimybę pabendrauti su žmogumi, kuris specializuojasi karjeros pokyčių klausimuose. Tokie žmonės online susitikimų metu gali padėti išsigryninti naujus tikslus bei žingsnius.

 

Galiausiai, prisimink, kad karjera yra kelionė, o ne tik tikslas. Nepaisant to, kur tu esi šiandien ar kokia yra tavo ateities karjeros vizija, svarbiausia yra mėgautis pačia kelione, mokytis iš patirčių ir siekti savo tikslų su pasitikėjimu bei atkaklumu. 

 

Neužmiršk džiaugtis kiekvienu pažangos žingsniu, nes ši kelionė gali būti vingiuota.

Prisijunk prie idialogue!

Dalintis Facebook

Neringa Sendriūtė

Tobulėjimui
idialogue Praktinis patarimas
Grįžtamasis ryšis: kodėl nevertėtų pamiršti jo svarbos bei kaip jį teikti?
Grįžtamasis ryšys yra konstruktyvus (į)vertinimo atsakas kolegai apie atliktą užduotį, elgesį, rezultatus. Jis gali būti tiek teigiamas, tiek neigiamas. Visgi mentoriui grįžtamasis ryšys reiškia kur kas daugiau. Tai – padėka už skirtą laiką, savo žinių pasidalijimą bei patirčių pritaikymą mentee situacijoms. Kodėl mentee neturėtų pamiršti suteikti savo mentoriui grįžtamąjį ryšį ir kaip tai daryti tinkamai atsako idialogue mentorė Renata Šepetė.
Skaityti toliau
neringa Sėkmės istorija
Karjeros pokytis: kai norisi daugiau prasmės ir ne komforto zonos
idialogue partnerių Omnisend el. laiškų pristatomumo ir atitikties produkto vadovė Lina Apanavičė prisimindama savo karjeros pokytį ir pirmąsias darbo dienas naujose srityse ir rolėse atvirauja, kad keisti karjerą nėra nei lengva, nei patogu. Moteris prisimena, kad kiekvieną kartą darydama karjeros pokytį jautėsi pasimetusi ir nesaugi, nes komforto zona buvo palikta toli. 
Skaityti toliau
Danske Bank Naujienos
Jeigu studijuoji, baigei studijas ar tiesiog nori keisti karjeros kryptį
„Danske Bank“ technologijų ir paslaugų centras Lietuvoje kviečia dalyvauti atrankoje į apmokamą vienerių metų trukmės karjeros (re)starto programą „FuturePros“. Programos metu bus ieškoma kandidatų užimti beveik 50 darbo vietų programavimo ir IT, duomenų mokslo ir inžinerijos, rizikų valdymo, verslo ir kiekybinės analitikos srityse.
Skaityti toliau