idialogue

2023.09.14

Nesvarbu, koks dabar sezonas – skaitantys žmonės nuolat auga

Naujo sezono pradžia – naujas aš? Mes manome, kad nesvarbu, koks dabar sezonas – skaitantys žmonės nuolat auga ir kelia save į aukštesnį lygį. 

 

Visgi, kad ėjimas būtų ne į šoną, o ten kur tikslinga ir vertinga – dalinamės sąrašu, kurį sudaro  Mentorių bei įvairių sričių ekspertų rekomenduojamos knygos.

 

Rekomenduoja Mindaugas Montvydas:

 

  • James C. Collins „Nuo gero prie puikaus” verslo vadybos literatūros klasika, kurioje autorius analizuoja sėkmingų ir ilgalaikių įmonių strategijas bei veiksmus ir bando atskleisti, kodėl tam tikros įmonės tampa „puikaus” lygmens įmonėmis, o kitos ne.

 

  • Jeff Cox bei Eliyahu M. Goldratt „Tikslas” verslo romanas, kuriame pasakojama istorija apie gamybos įmonės vadovą. Pagrindinė knygos idėja yra „constraint theory”, kuri paaiškina kaip identifikuoti ir pašalinti ribojančius veiksnius organizacijoje tam, kad būtų pasiektas didesnis veiklos efektyvumas ir pelningumas.

 

Rekomenduoja Rūta Linkevičienė:

 

  • Asmeniniam augimui rekomenduočiau skaityti ir analizuoti visų konfesijų, kokie yra prieinami, šventraščius. Taip pat: 

 

  • Nancy McWilliams „Psichoanalitinė diagnostika: asmenybės struktūros samprata klinikiniame procese” – ši knyga yra naudinga tiek psichoanalitikams, tiek kitiems klinikiniams specialistams, norintiems gilintis į psichinio sveikatos sutrikimų diagnostikos ir gydymo procesą. 

 

  • Verena Kast „Atsisveikinimas su aukos vaidmeniu: gyventi savo gyvenimą” – knygoje autorė aptaria, kaip žmonės įstringa aukos vaidmenyje dėl ankstesnių traumų, neigiamų patirčių arba kitų iššūkių savo gyvenime. Ji nagrinėja, kaip šis vaidmuo gali paveikti asmenybės savijautą, santykius su kitais ir galimybę pasiekti savo tikslus ir taip pat siūlo įvairias terapines strategijas ir praktinius patarimus tiems, kurie nori atsisveikinti su savo aukos vaidmeniu.

 

  • Brian Tracy „Suvalgyk šitą varlę” – pristatomi naudingi patarimai ir strategijos, kaip savo gyvenime pasiekti didesnį produktyvumą ir efektyvumą. Autorius gvildenama temas, kaip išvengti atidėliojimo, kaip nustatyti tikslus ir prioritetus, kaip kurti veiksmingus darbo sąrašus ir kaip išvengti nuolatinio bėgiojimo tarp užduočių.

 

  • Simon Haas „Dharmos knyga” – filosofinė ir dvasinė knyga, kuri tyrinėja dharmos sąvoką ir jos prasmę Indijos filosofijoje ir kultūroje. Dharmos sąvoka yra svarbi hinduizmo ir kitų Indijos religinių tradicijų kontekste ir apibrėžia gyvenimo prasmę, pareigas ir moralinį elgesį.

 

  • Vasanta Das „Širdies pavasaris” – tai Rytų išminties ir Vakarų psichologijos bei koučingo sintezė, gimusi per ilgus Vasantos tyrinėjimų ir darbo su žmonėmis metus. „Tikiu, kad kiekvienas mūsų širdyse turime begalinę galią mylėti, būti laimingi ir gyventi sklidini pilnatvės”, – teigia autorius. Šioje knygoje jis dalijasi praktiniais Rytų išminties principais, padėsiančiais geriau suprasti ir pažinti save.

 

Rekomenduoja Donatas Remeika:

 

  • Andy Hunt and Dave Thomas „The Pragmatic Programmer” – It covers topics ranging from personal responsibility and career development to architectural techniques for keeping your code flexible and easy to adapt and reuse.

 

Norisi daugiau knygų rekomendacijų? Skaityk Mentoriai rekomenduoja knygas, kurios nėra tik hustle kultūros reikalas.

 

Žinai kam praverstų šios rekomendacijos? Pasidalink!

Prisijunk prie idialogue!

Dalintis Facebook

idialogue

Tobulėjimui
Amston Praktinis patarimas
Kaip pasiruošti darbo pokalbiui dėl IT pozicijos?
„Statista“ duomenimis, 2023-ieji buvo pažymėti vienais didžiausių atleidimų IT sektoriuje per pastarąjį dešimtmetį. Darbuotojus masiškai atleido technologijų gigantai „Amazon“, „Meta“, „Google“ ir „Microsoft“. Pasauliniai pokyčiai IT technologijų srityje neaplenkė ir Lietuvos – pirmąjį šių metų ketvirtį su visais arba dalimi savo darbuotojų atsisveikino ir ne viena Lietuvoje veikianti IT kompanija.
Skaityti toliau
idialogue Praktinis patarimas
Grįžtamasis ryšis: kodėl nevertėtų pamiršti jo svarbos bei kaip jį teikti?
Grįžtamasis ryšys yra konstruktyvus (į)vertinimo atsakas kolegai apie atliktą užduotį, elgesį, rezultatus. Jis gali būti tiek teigiamas, tiek neigiamas. Visgi mentoriui grįžtamasis ryšys reiškia kur kas daugiau. Tai – padėka už skirtą laiką, savo žinių pasidalijimą bei patirčių pritaikymą mentee situacijoms. Kodėl mentee neturėtų pamiršti suteikti savo mentoriui grįžtamąjį ryšį ir kaip tai daryti tinkamai atsako idialogue mentorė Renata Šepetė.
Skaityti toliau
neringa Sėkmės istorija
Karjeros pokytis: kai norisi daugiau prasmės ir ne komforto zonos
idialogue partnerių Omnisend el. laiškų pristatomumo ir atitikties produkto vadovė Lina Apanavičė prisimindama savo karjeros pokytį ir pirmąsias darbo dienas naujose srityse ir rolėse atvirauja, kad keisti karjerą nėra nei lengva, nei patogu. Moteris prisimena, kad kiekvieną kartą darydama karjeros pokytį jautėsi pasimetusi ir nesaugi, nes komforto zona buvo palikta toli. 
Skaityti toliau