Birutė Sirgedaitė

2024.03.31

Kaip nustebinti darbdavius darbo pokalbio metu ir viršyti lūkesčius?

Atlikdami dešimtis darbo pokalbių kas mėnesį idialogue partnerių „Amston“ atstovai susiduria su daugybe kandidatų, iš kurių tik vienetai keliauja į kitus atrankos etapus ir galiausiai gauna patraukliausius darbo rinkos pasiūlymus.

 

Pakalbinome HR ir atrankų sprendimų kompanijos „Amston“ augimo partnerę Birutę Sirgedaitę apie tai, kokie kandidatai yra įsimintiniausi bei sudaro geriausią įspūdį darbo pokalbių metu, nes ji tikrai turi atsakymus į šį klausimą. 

 

Kokie kandidatai šių dienų rinkoje išsiskiria labiausiai?

 

Šiandieninėje darbo rinkoje labiausiai išsiskiria proaktyvūs kandidatai – tie, kurie į darbo pokalbius žiūri atsakingai ir jiems pasiruošia, o po jų rodo iniciatyvą tęsti komunikaciją ir gauti grįžtamąjį ryšį. 

 

Taip pat sakyčiau, kad išsiskiria ir tie kandidatai, kurie geba save ir savo tinkamumą pozicijai vertinti kritiškai ir, pastebėję įgūdžių stygį, rodo motyvaciją šią spragą padengti.

 

Ar rekomenduotina į darbo pokalbius atsinešti savo prezentaciją bei idėjas organizacijai?

 

Atsakingą pasiruošimą darbo pokalbiui darbdaviai visada vertins teigiamai, o parengta prezentacija ar projektų portfolio leidžia tvirčiau pagrįsti turimas kompetencijas ir sukauptą patirtį, kas darbdaviui suteikia pasitikėjimo kandidatu ir jo patirtimi.

 

Na, o jei nuspręsite į darbo pokalbį ateiti su surinktomis idėjomis organizacijai, susipažinę su organizacija, atlikę potencialaus darbdavio SSGG (stiprybių, silpnybių, galimybių ir grėsmių) analizę, parodysite, kad esate iniciatyvus ir norite prisidėti prie įmonės tobulinimo. 

 

Toks atsakingas pasiruošimas tikrai nepaliks darbdavio abejingo ir padidins jūsų šansus gauti kvietimą prisijungti prie organizacijos.

 

Kaip padidinti savo šansus pereiti visus atrankos etapus?

 

Svarbu nuo pat atrankos pradžios rodyti motyvaciją ir susidomėjimą įmone ir pozicija. Vadinasi, turite parengti konkrečiai pozicijai pritaikytą gyvenimo aprašymą, kuriame atliepiate darbo skelbimo reikalavimus ir įmonės vertybes, taip pat pateikti ir konkretų motyvacinį laišką.

 

Toliau, nereikėtų pamiršti punktualumo, nuoširdumo bei profesionalumo kiekvieno pokalbio metu. Svarbu būti savimi bei puikiai pasiruošti darbo pokalbiams iš anksto, kad galėtumėte tinkamiausiai pristatyti save ir savo patirtį bei parodyti motyvaciją.

 

Domina naujausi rinkos darbo pasiūlymai ir organizacijos, kuriose gera dirbti? Laikas pasižvalgyti savo būsimos darbo vietos tarp idialogue rekomenduojamų darbdavių čia.

Prisijunk prie idialogue!

Dalintis Facebook

Birutė Sirgedaitė

Tobulėjimui
idialogue Praktinis patarimas
Grįžtamasis ryšis: kodėl nevertėtų pamiršti jo svarbos bei kaip jį teikti?
Grįžtamasis ryšys yra konstruktyvus (į)vertinimo atsakas kolegai apie atliktą užduotį, elgesį, rezultatus. Jis gali būti tiek teigiamas, tiek neigiamas. Visgi mentoriui grįžtamasis ryšys reiškia kur kas daugiau. Tai – padėka už skirtą laiką, savo žinių pasidalijimą bei patirčių pritaikymą mentee situacijoms. Kodėl mentee neturėtų pamiršti suteikti savo mentoriui grįžtamąjį ryšį ir kaip tai daryti tinkamai atsako idialogue mentorė Renata Šepetė.
Skaityti toliau
neringa Sėkmės istorija
Karjeros pokytis: kai norisi daugiau prasmės ir ne komforto zonos
idialogue partnerių Omnisend el. laiškų pristatomumo ir atitikties produkto vadovė Lina Apanavičė prisimindama savo karjeros pokytį ir pirmąsias darbo dienas naujose srityse ir rolėse atvirauja, kad keisti karjerą nėra nei lengva, nei patogu. Moteris prisimena, kad kiekvieną kartą darydama karjeros pokytį jautėsi pasimetusi ir nesaugi, nes komforto zona buvo palikta toli. 
Skaityti toliau
Danske Bank Naujienos
Jeigu studijuoji, baigei studijas ar tiesiog nori keisti karjeros kryptį
„Danske Bank“ technologijų ir paslaugų centras Lietuvoje kviečia dalyvauti atrankoje į apmokamą vienerių metų trukmės karjeros (re)starto programą „FuturePros“. Programos metu bus ieškoma kandidatų užimti beveik 50 darbo vietų programavimo ir IT, duomenų mokslo ir inžinerijos, rizikų valdymo, verslo ir kiekybinės analitikos srityse.
Skaityti toliau