idialogue

2024.01.01

Knygų rekomendacijos tavo 2024 metams

Yra vienas „nemirštantis” naujųjų metų pažadas… Žinome, kad ne kartą jau sau žadėjai – šiais metais perskaitysiu bent po vieną knygą per mėnesį. 

 

Šiemet padėsime tau šį pažadą įgyvendinti, nes susirinkome mentorių knygų rekomendacijas, tad skaitymas bus ne pareigos, o malonumo reikalas.

 

Gints Jelensins rekomenduoja:

Christopher Avery „The Responsibility Process: Unlocking Your Natural Ability to Live and Lead with Power” – Christopheris ne tik apibrėžia problemą ir palieka ją spręsti patiems taip, kaip tai daro kai kurios knygos. Jis suteikia daug įrankių, praktikos ir išminties kaip prisiimti atsakomybę, spręsti problemas ir ugdyti savo, kaip lyderio, charakterį.

 

Indra Gasiancevienė rekomenduoja:

Marina Abramovič „Eiti kiaurai sienas” – įspūdinga karjera ir nepavykę projektai, emocinės, dvasinės ir fizinės transformacijos, skaudūs vaikystės atsiminimai, meilė ir kelionės – tai išskirtinė biografija, kurį įtrauks, sužavės, nepaliaus stebinti ir paskatins skaitytojus naujai pažvelgti į savo pačių gyvenimus.

 

Jolita Kuncienė rekomenduoja:

Brianna Wiest „Tas kalnas esi tu: paverčiant vidinį sabotažą į asmeninį meistriškumą” – autorė gražina žmogaus gyvenimo vairą į jo rankas primindama svarbią tiesą – kiekvienas yra atsakingas už savo gyvenimą. Tai gana lengvai skaitoma, daug minčių, pamąstymų sukelianti knyga, kuri skatina nebijoti eiti auginančio pokyčio keliu.

 

Aistė Indriūnaitė rekomenduoja:

Paulius Avižinis, Eglė Daunienė „Paliekant EGO lyderystę” – lyderystė yra priešinga eksperto ar vadovo veikimui. Tokio požiūrio laikomasi adaptyvios lyderystės sampratoje, kuri yra šios knygos ašis.

 

Dmitrijus Fofonovas rekomenduoja:

„The Objective” – rekomenduoju visas tris knygos dalis, nes jos duoda supratimą kad visos problemos sprendžiamos, turi tikslų sprendimo algoritmą ir kad galima išlipti iš bet kokios „duobės”

 

Giedrė Norkūnė rekomenduoja:

Konkordiya Antarova „Du gyvenimai“ – ypatinga ir verta kiekvienos minutės, praleistos ją skaitant. Gyvenimo vadovėlis, visuomet pašonėje, skaitant ateina visi atsakymai, tiek daug informacijos... Kai manęs klausia apie ką ji tai sunku ir atsakyti, ji apie viską. Tieisog paskaitykite.

 

Jolita Gečienė rekomenduoja:

E. Franklis „Vis vien sakyti gyvenimui Taip” – pirmoji V. E. Franklio knyga, kurioje jis aprašė tris svarbiausius logoterapijos principus: 1. Gyvenimas yra besąlygiškai prasmingas 2. Kiekvienam žmogui būdingas prasmės siekimas, kuris yra svarbiausias gyvenimo variklis 3. Kiekvienas žmogus laisvas pasinaudoti galimybe atrasti prasmę arba ne.

 

J. Macwell „Lyderystės pokyčiai” – skaitydami šią knygą, turėsite nuolat pereiti nuo veiksmų prie apmąstymų, o nuo apmąstymų – vėl prie veiksmų.  Užduosiu jums klausimus ir mesiu iššūkius, kurie padės jumyse atverti geresnį lyderį. Šioje knygoje aprašyti pokyčiai nebus kelias nuo blogo prie gero. Jie padės gerą paversti geresniu!“ – tikina knygos autorius.

 

T. Misiukonis „Koučingo technikos” – antroji autoriaus knyga, kurioje surinktos, išsamiai pristatytos ir praktiniais patarimais papildytos pačios įvairiausios koučingo technikos. Jos leis patobulinti koučingo pokalbius tiek pradedantiems, tiek įgudusiems koučingo specialistams.

 

O. Mandino „Sėkmės universitetas” – žmonės turi žinoti, kur eina, antraip jie nenueis niekur. Lengva plaukti pasroviui. Būna, darbe žmonės nuobodžiauja, o susidomėjimą jiems sukelia tik atlyginimo kvitelis. Jie neturi tikslo. Susidūrę su kliūtimi jie pasitraukia. Kiekvieną situaciją reikia išnaudoti maksimaliai. Kelyje į tikslą tada kliūčių nelieka – to moko ši knyga.

Prisijunk prie idialogue!

Dalintis Facebook

idialogue

Tobulėjimui
Amston Praktinis patarimas
Kaip pasiruošti darbo pokalbiui dėl IT pozicijos?
„Statista“ duomenimis, 2023-ieji buvo pažymėti vienais didžiausių atleidimų IT sektoriuje per pastarąjį dešimtmetį. Darbuotojus masiškai atleido technologijų gigantai „Amazon“, „Meta“, „Google“ ir „Microsoft“. Pasauliniai pokyčiai IT technologijų srityje neaplenkė ir Lietuvos – pirmąjį šių metų ketvirtį su visais arba dalimi savo darbuotojų atsisveikino ir ne viena Lietuvoje veikianti IT kompanija.
Skaityti toliau
idialogue Praktinis patarimas
Grįžtamasis ryšis: kodėl nevertėtų pamiršti jo svarbos bei kaip jį teikti?
Grįžtamasis ryšys yra konstruktyvus (į)vertinimo atsakas kolegai apie atliktą užduotį, elgesį, rezultatus. Jis gali būti tiek teigiamas, tiek neigiamas. Visgi mentoriui grįžtamasis ryšys reiškia kur kas daugiau. Tai – padėka už skirtą laiką, savo žinių pasidalijimą bei patirčių pritaikymą mentee situacijoms. Kodėl mentee neturėtų pamiršti suteikti savo mentoriui grįžtamąjį ryšį ir kaip tai daryti tinkamai atsako idialogue mentorė Renata Šepetė.
Skaityti toliau
neringa Sėkmės istorija
Karjeros pokytis: kai norisi daugiau prasmės ir ne komforto zonos
idialogue partnerių Omnisend el. laiškų pristatomumo ir atitikties produkto vadovė Lina Apanavičė prisimindama savo karjeros pokytį ir pirmąsias darbo dienas naujose srityse ir rolėse atvirauja, kad keisti karjerą nėra nei lengva, nei patogu. Moteris prisimena, kad kiekvieną kartą darydama karjeros pokytį jautėsi pasimetusi ir nesaugi, nes komforto zona buvo palikta toli. 
Skaityti toliau