idialogue

2023.04.12

Užsisukimas suaugusiųjų gyvenime ir relokacija į Balį: kaip ryžtis pokyčiams?

Vienu metu Kristina suprato, kad lyg ir „OK” su namais, darbais, vaikais, draugais ir pasiekimais, tačiau vistiek rodos gyvena sau neįdomų socialinį gyvenimą, kai tau vos virš trisdešimt. Tad idialogue Mentorė Kristina Dambrauskienė su šeima „pradėjo” gyvenimą užsienyje ir dabar dalinasi savo asmenine istorija apie faino sau gyvenimo kūrimą, už kurį sau padėkos ir dar bus ką prisiminti.

 

Atėjo supratimas, kad laikas pokyčiams

 

Nors tu ką kažko trūko – bičiuliai koučeriai vadino tai prasme, o artimieji – nuotykiais ant savo užpakalio. 

Turbūt kokius 5 metus pasyviai svarstėme kažkokia forma apie „pabandymą” gyventi užsienyje. Tikrai neturėjome vienos krypties ar aiškios vizijos, kaip tai atrodys, tuo metu visuomet šalia šeima, darbai bei namai – viskas ratu. 

Manau, tas užsisukimas į „suaugusių” žmonių nusistovėjusią rutiną ir ateities nuspėjamumą, mūsų šeimos atveju, turėjo daugiausiai įtakos norui kažką keisti. 

 

Po priimto sprendimo pasiruošimas 

 

Po priimto sprendimo sekė pasiruošimo etapas, kaip ir ką paliekame Vilniuje. Turiu pripažinti, kad galėtume sau leisti su šeima išsikraustyti svetur, turėjome priimti gana daug nepatogių sprendimų, buvo sakiusių, jog ir neprotingų, kad susikurtume tas galimybes.

Mano profesinei veiklai lokacija neturėjo įtakos, dirbu laisvai samdoma marketingo konsultante ir  padedu smulkiems verslams bei startuoliams kurti vertinamus ir pelningus prekės ženklus, tačiau vyrui teko palikti samdomą darbą, kad galėtume išvykti. 

Pasirinkome persikraustyti į Balį ir kitos alternatyvos nesvarstėme, nes norėjome išbandyti gyvenimą ir kasdienybę ne Europoje bei leisti laiką ten, kur visuomet šilta. Žinojome, kad sutiksime šeimų atvykusių su panašiomis idėjomis ir norais kaip mes – įgyvendinti idėjas, kurti verslus, plėsti pažinčių ratą. Beje, Balyje buvome lankęsi ir anksčiau, todėl papildomų svarstymų dėl lokacijos nekilo. 

Į salą atvykome ne peržiemoti, kaip galbūt daugeliui įprasta, bėgant nuo žiemos Lietuvoje. Mes atvykome su mintimi pabandyti gyventi čia – mano vaikai Balyje jau kuris laikas lanko tarptautinę mokyklą ir mums tai tikrai nėra workation, kur pusė dienos guli prie baseino su kompiuteriu.

 

Svarbu ugdyti toleranciją pokyčiui 

 

Baimių buvo ir yra nemažai + atsakomybės dėl „teisingo sprendimo”. 

Šiandien, kai jau esame peršokę tą baimės grioviuką, galiu pasakyti – baimė ir nežinomybės šešėlis daug didesnis mūsų galvose, nei su tuo susidūrus akis į akį. O įsitikinimai yra kaip tas baubas po lova – nei karto nesi pats matęs, tik girdėjai apie tai daugelį kalbant.

Žinoma, manau, nėra vieno atsakymo, nes mes visi esame skirtingi ir mūsų tolerancija pokyčiui skiriasi taip pat. Suprantu ir tai, kad tai nėra apie „reikia”, o apie „noriu” konceptą – labai smagu pildyti savo svajones, kai išpildai vieną, tuomet ir kitos atrodo tikrai įveikiamos.

 

Gebėjimas priimti ne tik galimybes, bet ir pasekmes

 

Pasakysiu aš jums labai paprastai – koučingas, mentorystės ir visi kiti panašūs dalykai mus įgalina būti stipresniais. Stipresniais savo tiesoje ir pasirinkimuose. 

Svarbu gebėti priimti tiek galimybes, tiek pasekmes daromo pokyčio, ypač kai jis liečia ne tik mane, bet ir šeimą ar klientus. Su ta „pilna” atsakomybe, žinote, kaip būna – ir labai fainai, ir kartais labai skaudžiai, bet, kad rimtą raumenį augina tai tikrai. Svarbu, paleisti norą viską ir visuomet kontroliuoti – bent jau mano tokios patirtys ir mintys šiuo klausimu.

 

Gyvenkime fainus savo gyvenimus

 

Taigi, mano palinkėjimas – gyvenkime fainus savo gyvenimus – sau už tai padėkosite ir dar bus ką prisiminti.

Eilę metų intensyviai dirbdama drauge su labai skirtingomis ir stipriomis asmenybėmis versle gerai suprantu, kad viskas asmeniniame gyvenime ir veiklos sėkmėje susideda į formulę: mindset → action → performance. Kuo daugiau dirbame su savo mintimis, tuo labiau gyvename tikslingame veikime, kuo labiau veikime, tuo arčiau link rezultato.

Prisijunk prie idialogue!

Dalintis Facebook

idialogue

Tobulėjimui
Neringa Sendriūtė Praktinis patarimas
Praktiniai mentoriaus patarimai kaip auginti savo karjerą
Pripažinkime, karjeros sėkmės istorijas dažnai idealizuojame, o profesinio pasaulio ekspertus bei vadovus aukštiname už, atrodo, įgimtus jų gebėjimus bei žinias. Visgi, nei vienas negimėme su nepriekaištingais analitiniais ar komandos darbo organizavimo įgūdžiais ir viską tenka išmokti bei praktikuoti patiems. Ši straipsnio istorija yra puikus pavyzdys, kaip nuolatinis mokymasis, smalsumas ir gebėjimas peržengti savo komforto zoną atveria naujas karjeros galimybes bei kelią pradedančiajam specialistui į vadovo rolę.
Skaityti toliau
Amston Praktinis patarimas
Darbuotojai – bumerangai: išėjau, bet noriu grįžti
43 proc. palikusių savo pozicijas teigia, kad buvęs darbas, jų nuomone, buvo geresnis už esamą, 41 proc. mano, jog sprendimą palikti įmonę priėmė neapgalvotai, o ketvirtadalis darbuotojų iš tiesų sugrįžta pas buvusį darbdavį.  Jei esi vienas tų darbuotojų, kuris svarsto apie grįžimą pas buvusį darbdavį, mūsų partnerių Amston, atrankų ir HR sprendimų agentūros, atrankų komandos vadovė Eivina Staniulytė dalijasi savo įžvalgomis apie tai, kaip būti sėkmingu darbuotoju – bumerangu. 
Skaityti toliau
Neringa Sendriūtė Augimui
Partnerysčių rinkodara – tiems, kurie mėgsta bendrauti ir analizuoti
Ar žinojote, kad partnerysčių rinkodara tampa vis populiaresnė dėl savo efektyvumo ir patrauklumo tiek verslams, tiek turinio kūrėjams? Vienas iš lyderių, dirbančių šioje srityje, yra Rokas Ramanauskas, Surfshark partnerysčių rinkodaros vadovas bei idialogue mentorius, kuris naujajame mūsų straipsnyje pristato šios rinkodaros rūšies subtilybes bei patarimus tiems, kurie mato savo karjerą būtent čia. Rokas teigia, kad affiliate rinkodaros specialistu gali tapti žmonės iš įvairių sričių, tačiau sėkmingiausi yra tie, kurie turi patirties su partnerystėmis, pardavimais, skaitmenine rinkodara ir duomenų analize.
Skaityti toliau