Neringa Sendriūtė

2024.05.18

Kodėl nuo gyvenimo Australijoje gali norėtis pabėgti ir laimę atrasti Lietuvoje?

Gyvenimas užsienyje šiandien nebėra retas reiškinys, o istorijų apie platesnes galimybes, pasaulio pažinimą ir geresnes ekonomines sąlygas turime apsčiai. Visgi, emigravimas gyvenimui į kitą šalį yra sudėtingas gyvenimo pokytis, mat dažnam viską tenka pradėti nuo nulio.

 

O štai vienas iš idialogue partnerių Omnisend Klientų sėkmės vadybininkas Matas Žebrauskas turi kiek kitokią emigravimo ir imigravimo istoriją, kuomet gyvenimas Australijoje jo nesužavėjo ir Lietuva tapo geresnių galimybių bei asmeninio pasitenkinimo kupina aplinka.

 

Šiame straipsnyje kalbiname Matą, kodėl gyvenimas Australijoje nėra rožėmis klotas ir kaip sėkmingesnį karjeros kelią visgi geriau kurti Lietuvoje.

 

Australija buvo paauglystės svajonė

 

„Prisimenu, kad praleista vasara pas močiutę, kuri gyveno vakarų Australijoje, mat buvo ištekėjusi už australo, sužavėjo mane paplūdimiais, linksmomis laisvalaikio galimybėmis ir australišku atsipalaidavusiu gyvenimo būdu. Grįžus į Lietuvą nepristigau ryžto įtikinti šeimą persikelti gyventi būtent į Australiją.”

 

Tuomet dar būdamas paauglys M. Žebrauskas prisimena, kad Australijai jis turėjo didelius lūkesčius ir dabar į savo istoriją žvelgdamas iš šalies teigia, kad šios ateities vizijos buvo nerealistiškos. 

 

Reikėtų neprisigalvoti nerealistiškų lūkesčių

 

„Pradžia nuo nulio – tikrai sunkus reikalas, – atskleidžia Matas, – Manau kitą kartą reikėtų padaryti atsakingesnius namų darbus ir neprisigalvoti nerealistiškų lūkesčių, kaip nutiko mano atveju.”

 

Nemažai žmonių lygina Lietuvą su kitomis šalimis ir dažnai skamba frazė, jog svetur pigiau, o darbdaviai moka daugiau, visgi, pasak Mato, daugeliu atvejų realybė yra kitokia arba bent jau mažiau glamūriška

 

Pavyzdžiui, Australijoje tenka pirmuosius metus praleisti dirbant mažai kvalifikuotą darbą ir pamiršti prieš tai Lietuvoje užimamas aukštas pareigas ir tai gali tęstis net kelis metus iki kol sukaupiama užtektinai metų patirties dirbant Australijos rinkoje.

 

Net humoro jausmas svetur kitoks 

 

„Na kaip ir dažnai nutinka, sunkiausia man buvo pritapti prie visiškai kitos kultūros. Net ir tokie retai kada vertinami dalykai kaip skirtingas humoro jausmas neleido pasijusti savu. 

 

Man asmeniškai buvo sunku priimti kitokią mąstyseną bei australų atsipalaidavimą, matyt susiformavusį nuo geresnio ekonominio ir socialinio gyvenimo.” – prisimena M. Žebrauskas.

 

„Į Australiją atkeliavau su idėja, kad čia visi mane priims ir turėsiu daug smagios veiklos, o realybėje nutiko kiek kitaip. 

 

Aišku, visi esame skirtingi ir situacijas suvaldome skirtingai, aš buvau tylesnis, ko pasekoje man buvo sunkiau integruotis ir rasti „savus” žmones.” – atvirauja Matas.

 

Darbo rinka Lietuvoje gali pasiūlyti daugiau galimybių

 

„Man Australijoje taip pat buvo gana sudėtinga rasti norimą darbą – po universiteto baigimo neturėjau jokios patirties, taip pat susidūriau su didele darbo rinkos Australijoje konkurencija ir darbdavių nusistatymu į savo komandas samdyti tik vietinius. 

 

Dažnu atveju iš įmonių negaudavau jokio atsakymo ir vienu momentu buvau sunerimęs, kad galbūt čia su manimi kažkas negerai. 

 

Na, o Lietuvoje, buvo visiškai kita situacija. Grįždamas i Lietuvą turėjau tikslą, norėjau pradėti mokytis programuoti, nes žinojau, kad Lietuvoje tam geros galimybės bei perspektyvos. 

 

Ir tai pasirodė tiesa, dar iki programavimo mokslų be problemų radau darbą su pirmuoju išsiųstu CV ir dabar dirbu globaliame startuolyje Omnisend klientų sėkmės vadybininku ir bendrauju su dideliais ir itin įdomiais klientais.” – prisimindamas džiaugiasi Matas.

 

P.S. darbo galimybių Omnisend turi ir tau. Susipažinti iš arčiau su mūsų rekomenduojamais darbdaviais, jų darbo pasiūlymais ir aplinka, kurioje dabar dirba Matas, gali čia.

 

Prisijunk prie idialogue!

Dalintis Facebook

Neringa Sendriūtė

Tobulėjimui
Neringa Sendriūtė Praktinis patarimas
Praktiniai mentoriaus patarimai kaip auginti savo karjerą
Pripažinkime, karjeros sėkmės istorijas dažnai idealizuojame, o profesinio pasaulio ekspertus bei vadovus aukštiname už, atrodo, įgimtus jų gebėjimus bei žinias. Visgi, nei vienas negimėme su nepriekaištingais analitiniais ar komandos darbo organizavimo įgūdžiais ir viską tenka išmokti bei praktikuoti patiems. Ši straipsnio istorija yra puikus pavyzdys, kaip nuolatinis mokymasis, smalsumas ir gebėjimas peržengti savo komforto zoną atveria naujas karjeros galimybes bei kelią pradedančiajam specialistui į vadovo rolę.
Skaityti toliau
Amston Praktinis patarimas
Darbuotojai – bumerangai: išėjau, bet noriu grįžti
43 proc. palikusių savo pozicijas teigia, kad buvęs darbas, jų nuomone, buvo geresnis už esamą, 41 proc. mano, jog sprendimą palikti įmonę priėmė neapgalvotai, o ketvirtadalis darbuotojų iš tiesų sugrįžta pas buvusį darbdavį.  Jei esi vienas tų darbuotojų, kuris svarsto apie grįžimą pas buvusį darbdavį, mūsų partnerių Amston, atrankų ir HR sprendimų agentūros, atrankų komandos vadovė Eivina Staniulytė dalijasi savo įžvalgomis apie tai, kaip būti sėkmingu darbuotoju – bumerangu. 
Skaityti toliau
Neringa Sendriūtė Augimui
Partnerysčių rinkodara – tiems, kurie mėgsta bendrauti ir analizuoti
Ar žinojote, kad partnerysčių rinkodara tampa vis populiaresnė dėl savo efektyvumo ir patrauklumo tiek verslams, tiek turinio kūrėjams? Vienas iš lyderių, dirbančių šioje srityje, yra Rokas Ramanauskas, Surfshark partnerysčių rinkodaros vadovas bei idialogue mentorius, kuris naujajame mūsų straipsnyje pristato šios rinkodaros rūšies subtilybes bei patarimus tiems, kurie mato savo karjerą būtent čia. Rokas teigia, kad affiliate rinkodaros specialistu gali tapti žmonės iš įvairių sričių, tačiau sėkmingiausi yra tie, kurie turi patirties su partnerystėmis, pardavimais, skaitmenine rinkodara ir duomenų analize.
Skaityti toliau