idialogue

2023.11.02

Knygos kaip ir investicijos – pasitaiko atsiperkančių dešimteriopai

Knygos kaip ir investicijos – pasitaiko atsiperkančių dešimteriopai ir tokių, kurios tik prarastas laikas ir pinigai… Kad taip nenutiktų, dalinamės mentorių rekomenduojamomis knygomis, nes great minds don’t lie.

 

Greta Zaikauskaitė rekomenduoja:

 

D. Jonikas „Startuolio evoliucija: nuo idėjos iki sparčiai augančio verslo” – knyga, kuri pirmiausiai buvo išleista anglų kalba ir tapo tikra savo žanro sensacija Amazon.com, jos teisės buvo parduotos net į arabų šalis, o Kanados ir kitų pasaulio šalių universitetai ėmė naudoti Donato knygą kaip mokomąją medžiagą. Nenuostabu, kad rašydamas knygą rinkodaros ekspertas dr. D. Jonikas pasirėmė net 1447 startuolių patirtimi visame pasaulyje ir išgrynino kriterijus ir veiksmų planą, kaip idėją išvystyti iki pelningo ir sparčiai augančio verslo.

 

Matas Bulevičius rekomenduoja:

 

P. Lencioni „The Five Dysfunctions of a Team“ – knygoje detaliai pasakojama kaip atpažinti komandinio darbo diskunkcijas ir kokiais būdais jas įveikti. Autorius, konsultavęs tūkstančius įmonių, teigia, kad savo tikslus pasiekiančios komandos sugeba laiku pastebėti ir įveikti minimas ydas. Sėkmingoms komandoms labiausiai padeda ne sudėtingos teorijos ir elgesio modeliai, o „gebėjimas suderinti sveiką protą, užsispyrimą ir nepaprastą drausmę”.

 

P. Lencioni „The Ideal Team Player“ – pristatoma praktinė sistema ir įrankiai idealiems komandos žaidėjams atpažinti, pasamdyti ir ugdyti. Nesvarbu, ar esate lyderis, bandantis suburti tobulą komandą, personalo specialistas, norintis pasamdyti tikrus komandos žaidėjus, ar komandos žaidėjas, norintis tobulėti – ši knyga bus ir naudinga, ir patraukli.

 

Ieva Jasevičiūtė rekomenduoja:

 

David D. Burns „Geros nuotaikos vadovas. Nauja emocijų terapija” – knyga daranti milžinišką poveikį profesinėms ir asmeninėms pažiūroms. Ji padeda suprasti, kad keisti savo gyvenimą ir spręsti problemas galima pradėti tuoj pat ir tam nebūtina išnarstyti iki smulkmenų vaikystės patyrimus ir traumas. Terekia suprasti, kaip mes patys savo įprasminimais ir mintimis kasdien keičiame save ir pasaulį. 

 

Vainius Rakauskas rekomenduoja:

 

O. Burkeman „Four Thousand Weeks: Time and How to Use It” – knyga kviečia į laiką pažvelgti kitaip – atmetant paviršutiniškus patarimus, kaip „suspėti viską padaryti laiku”, ir susitelkiant į žmogaus gyvenimo baigtinumą, kuriuo turime išmokti džiaugtis.

 

Ineta Bukelevičė rekomenduoja:

 

J. Hary „Pavogtas dėmesys” – daugelis mano, kad nesugebėjimas susikaupti yra kiekvieno iš mūsų asmeninis trūkumas. Bet taip nėra, nes tai lėmė galingos išorinės jėgos – socialiniai tinklai, žiniasklaida ir daugybė kitų šiuolaikinio gyvenimo aspektų. Šiais laikais žmonės išgyvena dėmesio krizę, kuri smarkiai veikia mūsų gyvenimus, tad kyga rodo, kad yra dvylika veiksnių, kurie mažina gebėjimą sutelkti dėmesį ir tik juos perpratę galėsime sau padėti.

Prisijunk prie idialogue!

Dalintis Facebook

idialogue

Tobulėjimui
Amston Praktinis patarimas
Kaip pasiruošti darbo pokalbiui dėl IT pozicijos?
„Statista“ duomenimis, 2023-ieji buvo pažymėti vienais didžiausių atleidimų IT sektoriuje per pastarąjį dešimtmetį. Darbuotojus masiškai atleido technologijų gigantai „Amazon“, „Meta“, „Google“ ir „Microsoft“. Pasauliniai pokyčiai IT technologijų srityje neaplenkė ir Lietuvos – pirmąjį šių metų ketvirtį su visais arba dalimi savo darbuotojų atsisveikino ir ne viena Lietuvoje veikianti IT kompanija.
Skaityti toliau
idialogue Praktinis patarimas
Grįžtamasis ryšis: kodėl nevertėtų pamiršti jo svarbos bei kaip jį teikti?
Grįžtamasis ryšys yra konstruktyvus (į)vertinimo atsakas kolegai apie atliktą užduotį, elgesį, rezultatus. Jis gali būti tiek teigiamas, tiek neigiamas. Visgi mentoriui grįžtamasis ryšys reiškia kur kas daugiau. Tai – padėka už skirtą laiką, savo žinių pasidalijimą bei patirčių pritaikymą mentee situacijoms. Kodėl mentee neturėtų pamiršti suteikti savo mentoriui grįžtamąjį ryšį ir kaip tai daryti tinkamai atsako idialogue mentorė Renata Šepetė.
Skaityti toliau
neringa Sėkmės istorija
Karjeros pokytis: kai norisi daugiau prasmės ir ne komforto zonos
idialogue partnerių Omnisend el. laiškų pristatomumo ir atitikties produkto vadovė Lina Apanavičė prisimindama savo karjeros pokytį ir pirmąsias darbo dienas naujose srityse ir rolėse atvirauja, kad keisti karjerą nėra nei lengva, nei patogu. Moteris prisimena, kad kiekvieną kartą darydama karjeros pokytį jautėsi pasimetusi ir nesaugi, nes komforto zona buvo palikta toli. 
Skaityti toliau